Volledig scherm
De jerrycans in het afgezette stuk grasland langs de IJsseldijk bij Diepenveen zijn vandaag in opdracht van het waterschap door een bedrijf verwijderd. © Rudi Hofman

Jerrycans in weiland langs IJsseldijk bij Diepenveen na een week opgeruimd

UpdateHet heeft een week geduurd voordat de drie jerrycans die onderaan het talud van de IJsseldijk in Diepenveen lagen, zijn opgeruimd. Volgens Klaas Jansen van Waterschap Drents Overijsselse Delta is dit gebeurd nadat de brandweer had vastgesteld dat het niet om gevaarlijke stoffen ging zoals drugsafval maar om een geringe hoeveelheid brandstof.

Een buurtbewoner verklaarde dinsdag tegenover de Stentor dat de jerrycans hier al zeker sinds vorige week donderdag lagen. ,,Mijn vrouw zag ze op de dag dat verderop de auto van een jager in brand werd gestoken”, zei de man die anoniem wilde blijven. 

Het betreffende perceel is eigendom van het waterschap. Ambtenaren van de gemeente Deventer zijn enkele malen ter plaatse gaan kijken, maar volgens woordvoerder Maarten-Jan Stuurman was het toch echt aan het waterschap om actie te ondernemen. Dit is nu ook gebeurd

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer