Jolanda uit Deventer dankzij LSR-opleiding vol zelfvertrouwen bij werken met kinderen

VideoJolanda van Essen-Bloemink was er vanmorgen vroeg bij op het speelveld aan de Gildenburg in de Deventer wijk het Oostrik. De 41-jarige Deventerse hielp hier met de opbouw van activiteiten in het kader van Nationale Buitenspeeldag en was daarna urenlang in de weer met de begeleiding van kinderen. Dankzij Raster en Sportbedrijf Deventer volgt zij de opleiding tot Leider Sportieve Recreatie (LSR) niveau 3.  Slaagt zij 26 juni dan kan Jolanda zelf allerlei kinderactiviteiten op poten gaan zetten. Examenopdracht is een sport-en spelles geven in de gymzaal aan het Andriessenplein.

 ,,Het eerste dat ik daarna wil doen, is een kinderbingo houden in The Mall (onderkomen Youth for Christ aan de Zwaluwenburg, red.)”, zegt Jolanda. Zij is moeder van vier kinderen en mag zich ook al oma noemen.  Haar geld verdient ze als schoonmaakster en in de horeca. Haar passie ligt elders, bij het werken met kinderen. Dat doet ze tot op heden als vrijwilliger onder de vleugels van Raster. Zo helpt ze bij kinderdisco's en knutselen in The Mall en begeleidt zij in juli voor het negende jaar kinderen tijdens de Zomertrein van Raster. ,,Ik heb daar speciaal vakantie voor genomen.”

  1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

    Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

    Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
  2. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer