Jolanda uit Deventer dankzij LSR-opleiding vol zelfvertrouwen bij werken met kinderen

VideoJolanda van Essen-Bloemink was er vanmorgen vroeg bij op het speelveld aan de Gildenburg in de Deventer wijk het Oostrik. De 41-jarige Deventerse hielp hier met de opbouw van activiteiten in het kader van Nationale Buitenspeeldag en was daarna urenlang in de weer met de begeleiding van kinderen. Dankzij Raster en Sportbedrijf Deventer volgt zij de opleiding tot Leider Sportieve Recreatie (LSR) niveau 3.  Slaagt zij 26 juni dan kan Jolanda zelf allerlei kinderactiviteiten op poten gaan zetten. Examenopdracht is een sport-en spelles geven in de gymzaal aan het Andriessenplein.

 ,,Het eerste dat ik daarna wil doen, is een kinderbingo houden in The Mall (onderkomen Youth for Christ aan de Zwaluwenburg, red.)”, zegt Jolanda. Zij is moeder van vier kinderen en mag zich ook al oma noemen.  Haar geld verdient ze als schoonmaakster en in de horeca. Haar passie ligt elders, bij het werken met kinderen. Dat doet ze tot op heden als vrijwilliger onder de vleugels van Raster. Zo helpt ze bij kinderdisco's en knutselen in The Mall en begeleidt zij in juli voor het negende jaar kinderen tijdens de Zomertrein van Raster. ,,Ik heb daar speciaal vakantie voor genomen.”

  1. Buiten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefhebbers zijn er nog!’
    PREMIUM

    Bui­ten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefheb­bers zijn er nog!’

    Zo’n vijf jaar nadat een groep skateboarders erom vroeg, krijgt Deventer zijn eigen skatebaan in de open lucht. Die moet er over twee jaar liggen, bij het ziekenhuis. De gemeente had wel ‘wat pepers in de reet’ mogen hebben, zeggen de liefhebbers. Maar de bedenkers van toen zijn er over twee jaar nog steeds, denkt de Deventer skatescene. ,,Er zijn skaters van 50 jaar, we zijn een blijvertje geworden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer