Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © anp

Jongen met 'vuurwapen' aangehouden in Deventer

Een 17-jarige jongen is gisteravond voor verboden wapenbezit aangehouden in Deventer. De jongen liep met een 'vuurwapen' achter zijn broekband over het Boreelplein. 

In de Walstraat werd de jongen gecontroleerd door de politie. Maar hij wist zich van de controle te onttrekken. Een achtervolging werd ingezet. Op de Pikeursbaan werd de jongen aangehouden. 

Tijdens het fouilleren ontdekte de politie het 'wapen'.  Wat bleek: het ging om een alarmpistool. Een wapen dat lijkt op een echt pistool, maar dat alleen een harde knal geeft. Het wapen is in beslag genomen. Waarom de jongen met een alarmpistool over straat liep, moet blijken uit het verhoor. 

  1. Laag water: Deventer Overslag Kombinatie kan het nog één maand volhouden
    PREMIUM

    Laag water: Deventer Overslag Kombinatie kan het nog één maand volhouden

    Het onderzoek dat de gemeente Deventer momenteel laat uitvoeren naar de versterking van de sluisdeuren is mooi, maar biedt Deventer Overslag Kombinatie (DOK) op korte termijn weinig soelaas. Sinds de Prins Bernhardsluis op maandag 6 augustus dicht ging, heeft het bedrijf nagenoeg geen leveringen via het water kunnen ontvangen. Al tien weken ligt DOK plat. Inmiddels gaat het omzetverlies richting de half miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

  • Ja, de gemeente moet met twee ton voor een opknapbeurt voor Vogeleiland over de brug komen (77%)
  • Nee, het Vogeleiland zonder dieren kan prima. De gemeente kan twee ton prima anders besteden (23%)
706 stemmen