De hooibalen op landgoed Matanze zijn in zwart folie verpakt en dat is zoals buurman Auke Kroondijk het graag ziet.
Volledig scherm
PREMIUM
De hooibalen op landgoed Matanze zijn in zwart folie verpakt en dat is zoals buurman Auke Kroondijk het graag ziet. © Ronald Hissink

Jonkheer en buurman uit Terwolde met elkaar overhoop, deze keer over hooibalen: ‘We zijn geen vrienden’

Auke Kroondijk woont op een steenworp afstand van landgoed Matanze in Terwolde. Erg gelukkig is hij niet met zijn buurman: jonkheer Alexander van Rijckevorsel van Kessel. Onlangs stond Kroondijk voor de rechter omdat hij het uitzicht op de groene hooibalen vanuit zijn huis zat was. ,,Hij denkt dat hij boven de regels staat.’’

9 reacties

 • Frederik de Haan

  2 maanden geleden
  Mijn familienaam komt al 700 jaar voor in de boeken van de plaats Terwolde. Nooit hebben zij/wij over ook maar één (klein) ding gezeurd. Door de ruilverkaveling werd er cica. 12 ha. verruild in het nadeel van mijn familie. Zelfs dáárover werd (er) niet geklaagd, door geen enkel familielid. Zó bouw je dus ééuwen van goede omgang met elkaar op; niet door over futiliteiten te (willen) vallen. "Get a life," zou ik zo zeggen aan beide 'heren.'
 • Alex Muetstege

  2 maanden geleden
  Het voelt een beetje alsof meneer Kroondijk nog denkt ambtenaar te zijn en te moeten handhaven, ook bij de buren. Klagen over de kleur van de folie om de balen bij een hooi opslag, dan ben je wel op zoek in mijn optiek. Zeker daar, want beide heren wonen toch niet flauw. De jonkheer kan misschien ook wat meer rekening houden met de omwonenden, dat lijkt me ook wel zo sociaal. Je woont tenslotte niet alleen. Maar zeiken over folie en regenwater afvoer… ik ben blij dat ik zo’n buurman niet heb ;)
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  Een 75-jarige oud ambtenaar en een jonkheer. Het zou het begin van een mop kunnen zijn, ware het niet dat het wel in en in triest is. Beiden met een lap grond waar je u tegen zegt en elkaar dan nog dwars kunnen zitten. Je moet wel erg veel tijd hebben, enorm op je principes zitten en vooral ook veel thuis zitten wil je je daar druk om maken.
 • marianne van Dijk steenbergen

  2 maanden geleden
  De balen zijn nu in zwarte folie verpakt wanneer dat gewoon zo blijft is het conflict opgelost lijkt mij.
 • Paul Eijk

  2 maanden geleden
  In Gorigem was eens een oud burgemeester die de grootste klager was en alle regeltjes uit het verleden gebruikte om alles en nog wat wist op te houden of af te stoppen toen de man alles in ruilde voor het eeuwige slaagde de gemeente een zucht van opluchting, lastig als iemand alle regeltjes kan en wil aan interpetatie onderwerpen.
 1. Forse rookgeur rond voormalig ziekenhuis Deventer na ‘rare brand’: ‘Het is toch geen weer om buiten te zitten’
  MET VIDEO

  Forse rookgeur rond voormalig ziekenhuis Deventer na ‘rare brand’: ‘Het is toch geen weer om buiten te zitten’

  Op het terrein van het voormalige St. Jozef ziekenhuis in Deventer is vannacht brand uitgebroken. Niemand raakte gewond, maar de brandweer is urenlang bezig geweest met de bestrijding. Er werd gezocht naar ‘verdachte personen of voertuigen’ en zaterdagochtend vroeg de politie omwonenden om camerabeelden, maar er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat de brand is aangestoken.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Deventer