Volledig scherm
Joop Zoetemelk (links) afgelopen najaar in Parijs bij de presentatie van het parcours van de Ronde van Frankrijk 2018. Zoetemelk komt met Pasen naar Deventer tijdens de Ronde van Vedett. © photo: Cor Vos

Joop Zoetemelk met
Pasen naar Deventer

Een ware wielerheld komt de derde editie van Ronde van Vedett in de Deventer binnenstad opluisteren in het Paasweekeinde. Deventer kan met Zoetemelk een toertocht fietsen.

Op tweede paasdag (2 april) beleeft Deventer opnieuw de spectaculaire wielerronde voor recreanten over de kasseitjes van het historische Bergkwartier. Zoetemelk is in ieder geval aanwezig bij de Zaterdagavond Etappe (31 maart)  in De Hip aan de Brink. Die wieleravond wordt gepresenteerd door Frank Evenblij van tv-programma Bureau Sport. Behalve Zoetemelk, winnaar van de Tour de France in 1980 en als 38-jarige nog wereldkampioen, is Hennie Kuiper een van de gasten. Op Paaszondag (1 april) rijdt Zoetemelk, mits het weer goed is, mee in een toertocht van ongeveer 40 kilometer rond Deventer.

De toertocht is nieuw in het programma en bewust op zondag gezet. Het zondagprogramma was bij voorgaande edities wat magertjes.

Hoogtepunt bij de eerste editie was een passage door de monumentale Bergkerk, maar net als vorig jaar is er deze keer geen toestemming om met de fiets door de kerk te mogen. 

De Ronde van Vedett haalt het typisch wielersfeertje naar Deventer. In een wielerperiode bij uitstek, met vooral in België een reeks aan wielerklassiekers bij de profs. Bij de Hip wordt zondagmiddag op groot scherm live de Ronde van Vlaanderen uitgezonden.

Meer informatie, ook over de kaartverkoop van de Zaterdagavondetappe: rondevanvedett.nl of facebook.com/rondevanvedett

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer