Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?

VIDEOKlap op klap krijgt de bouw van filmtheater Mimik (beter bekend onder de oude naam Viking) in Deventer te verduren. Miljoenen euro's aan overschrijdingen en vertragingen. Dan wacht ook nog een juridische strijd die ‘buurman’ Jacques Struis heeft aangekondigd over onder andere de hoogte van het pand. Heeft Struis gelijk als hij zegt dat hij door het filmtheater zijn ‘unieke uitzicht’ op rivier de IJssel verliest?

Bootjes op de IJssel. Hij zou ze niet meer kunnen zien vanaf zijn deels overdekte balkon aan de Nieuwe Markt, in het centrum van Deventer. Jacques Struis, de ‘achterbuurman’ van het in aanbouw zijnde filmtheater Mimik (voorheen bekend als Viking) in Deventer, liet het afgelopen jaar meermaals doorschemeren dat hij zijn uitzicht op de rivier en uiterwaarden verliest als het filmtheater aan de Welle hoger zou worden dan oorspronkelijk de bedoeling was. Hij beklaagde zich er vorige week andermaal over dat ‘er nog nooit iemand van de gemeente was langsgekomen’ om te kijken naar zijn situatie, naar het verwachte verlies van uitzicht en daarmee waarde van zijn woning. Het was één van de redenen waarom hij onlangs de voorzieningenrechter vroeg om een bouwstop voor het filmtheater op te leggen en waarom hij ook een andere gerechtelijke procedure heeft aangekondigd: hij zou anders achter een muur komen te zitten. 

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer