Een illegale kapsalon in de Deventer Rivierenwijk.
Volledig scherm
Een illegale kapsalon in de Deventer Rivierenwijk. © Rens Hulman

Kapper in schuurtje op heterdaad betrapt in Deventer na tip buurtbewoners

UPDATEVanaf volgende week mogen de kapsalons weer open, maar een kapper uit Deventer kon niet wachten. Door een tip van buurtbewoners, die de situatie niet vertrouwden, werd een illegale kapsalon in de tuin van iemand uit de Rivierenwijk ontdekt. Op het moment dat de handhaving binnenkwam werd er iemand geknipt. De kapper en de klant zijn allebei beboet. 

Gemeentelijke toezichthouders werden opgeroepen om een kijkje te nemen in de Rivierenwijk. Omwonenden hadden hun zorgen over een mogelijke insluiper gedeeld. Bij de woning bleek er echter helemaal geen verdacht persoon rond te wandelen: er werd iemand geknipt. Volgens woordvoerder van de gemeente, Maarten Jan Stuurman, had een professionele kapper zijn schuurtje tijdelijks min of meer als kapsalon ingericht. 

Toen de toezichthouders bij het schuurtje kwamen was er een klant aanwezig die werd geknipt. Tot aanstaande maandag zijn contactberoepen zoals de kapper niet toegestaan om te openen. Daarom zijn zowel klant, als kapper op de bon geslingerd. Voor de kapper gaat het om vier duizend euro. De klant heeft door de actie een dure knipbeurt, zijn boete is vierhonderd euro.

Agenten staan bij de tuin van de man waar zijn tijdelijke kapsalon geopend was.
Volledig scherm
Agenten staan bij de tuin van de man waar zijn tijdelijke kapsalon geopend was. © Rens Hulman / News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer