Volledig scherm
© ANP

Kat loopt wekenlang in Deventer met forse wond, boete voor baasje

DEVENTER – De eigenaresse van een kat in Deventer die wekenlang met een forse wond op de rug rondzwierf, moet een boete van 260 euro betalen. Dat vonniste de politierechter in Zwolle vrijdag.

Buurtbewoners in de wijk Spikvoorde belden in april vorig jaar de politie toen ze de gewonde kat zagen zwerven. In de rechtszaal werd een foto getoond van de rood-witte kat: op de rug zit een grote vleesrode wond. De politie ging bij de 38-jarige eigenaresse Anna H. langs. Haar werd gevraagd de kat naar de dierenarts te brengen.

Toen er weken later opnieuw meldingen bij de politie binnenkwamen over de verwonde kat, vroeg een agent of de melder een foto wilde maken. Daarop was nog steeds de wond zichtbaar. Omdat herhaaldelijk bleek dat de kat niet verzorgd is, kreeg H. een boete van 260 euro thuis. Ze betaalde niet. Uit het verhoor bij de politie blijkt waarom: ze kan het niet betalen. Zelf zei ze inderdaad haar kat op de foto te herkennen, maar deze was weggelopen.

De officier van justitie eiste dat de vrouw de boete alsnog betaald. De rechter ging daarin mee. ,,Als je er dieren op nahoudt, moet je goed voor ze zorgen.''

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer