Katja Staartjes uit Okkenbroek: Bedwingen van hoogste bergen lijkt erg op het leiden van bedrijf

Ze vindt zichzelf meer een loper dan een klimmer. Het wandelen in de machtige Alpen greep haar tijdens haar studiejaren en sindsdien is ze verknocht. En klimmend naar de top van managementland bij grote organisaties als het UMC Utrecht en Kluwer, nam ze een drastisch besluit: klimmen werd haar leven. Katja Staartjes nam ontslag en werd de eerste Nederlandse vrouw op de Mount Everest. Een wandeltocht met de Okkenbroekse over haar nieuwe boek: Topteams. Niet alleen voor managers. 

 1. Dementerende ouderen uit Voorst zijn verhuisd naar Twello: ‘Mijn vader was doodop en heeft nu diarree’
  PREMIUM

  Dementeren­de ouderen uit Voorst zijn verhuisd naar Twello: ‘Mijn vader was doodop en heeft nu diarree’

  Vijf hoogbejaarde bewoners van woonzorgcentrum De Benring in Voorst zijn afgelopen weekend verhuisd naar de Martinushof in Twello. Dit omdat Sensire per oktober stopt met de intensieve 24-uurszorg die deze bewoners zo hard nodig hebben. De verhuizing zelf is soepel verlopen, maar de impact op de bewoners en hun familieleden is groot: ,,Mijn moeder komt hier nooit meer terug.”
 2. Dames, wakker worden! Volgens campagne Woke Woman moet je al vóór je zwangerschap aan de bak
  PREMIUM

  Dames, wakker worden! Volgens campagne Woke Woman moet je al vóór je zwanger­schap aan de bak

  Wie zwanger wil worden, gooit de pilstrip in de prullenbak en ziet wel waar het schip strandt. Ondertussen wordt er nog af en toe een sigaretje gerookt of een wijntje gedronken. Maar eigenlijk moet je al vóór je zwangerschap beginnen met bijvoorbeeld het slikken van foliumzuur. Met de campagne Woke Women worden toekomstige ouders in Deventer hier door vijf ambassadeurs in de stad op gewezen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer