Volledig scherm
PREMIUM
© FOTO HISSINK

Kebab-lucht ligt buurt zwaar op de maag: 'Door stank en rook moet ik verhuizen'

De kebab van Ayf aan de Rielerweg in Deventer brengt liefhebbers van heinde en verre aan het kwijlen. In de buurt zijn ze minder gelukkig en ook bij de gemeente ligt de zaak zwaar op de maag. ,,Door de stank en rook moet ik verhuizen.'' 

Adnan Sesli vergelijkt zichzelf met Vincent van Gogh. ,,Pas als ik dood ben, zal de gemeente mijn waarde kennen.'' In één adem door noemt de eigenaar van Ayf Kebab zich de 'Einstein van het vlees". Hij wil naam maken met zijn vlees. Het moet gezegd worden: dat lukt hem behoorlijk goed.

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer