Volledig scherm
PREMIUM
De bouw van Steenbrugge (hier op een archieffoto) is een belangrijke reden dat Keizerslanden de Vijfhoek als grootste wijk van Deventer gaat aflossen. © FOTO HISSINK

Keizerslanden groeit als kool en lost Vijfhoek af als grootste wijk van Deventer

Keizerslanden groeit de komende jaren als kool en het sterkst van alle Deventer wijken. Over ruim vijf jaar stijgt het inwoneraantal in Deventer-noord met ongeveer eenderde. Er komen naar verwachting 3700 personen bij. Keizerslanden lost dan met bij 14.500 inwoners de Vijfhoek, Deventers Vinexwijk, als meest bevolkte deel van de stad af.

Dat blijkt uit de verwachte demografische cijfers van de gemeente Deventer. Problemen met het aanbod van basisscholen en winkels worden niet verwacht, blijkt uit reacties in en om de wijk. Met bijvoorbeeld de uitbreiding van het winkelcentrum is voorgesorteerd op de groei.

  1. Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloopwinkel in Twello
    video + update

    Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloop­win­kel in Twello

    In een doos heeft Kringloop Twello-medewerker Boy Denekamp vanmorgen tot zijn schrik een menselijke schedel aangetroffen. Directeur Hans Hekkert schakelde de politie in. De wijkagent kwam langs om de schedel in de sorteerruimte te inspecteren. Hij constateerde dat deze echt is. Een collega bracht daarna een speciale zak waarin de schedel naar de forensische opsporing in Elst is vervoerd. Wie hem heeft ingeleverd, is onbekend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer