Keolis en fabrikant BYD namen al eens eerder alle elektrische bussen onder handen in een 'verbeterstraat'. En begin dit jaar nog eens. Maar de problemen lijken nog steeds niet opgelost.
Volledig scherm
Keolis en fabrikant BYD namen al eens eerder alle elektrische bussen onder handen in een 'verbeterstraat'. En begin dit jaar nog eens. Maar de problemen lijken nog steeds niet opgelost. © Frans Paalman

Keolis moet boete betalen van bijna 6 ton voor elektrische ‘blunderbussen’

updateBusvervoerder Keolis krijgt een boete van 595.000 euro omdat elektrische bussen nog steeds gebreken vertonen. Dat maakten de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vanmorgen bekend. 

8 reacties

 • Willem Heerema

  5 maanden geleden
  Ben het geheel eens met de heer Flokstra. Het is zoals in vele sectoren bij de opdrachtgever waar de problemen beginnen door onredelijke uitgangspunten te stellen. Keolis heeft hierop een praktisch antwoord gegeven, maar valt ook niet vrij te pleiten. Overigens gaat dezelfde opdrachtgever in de nieuwe concessie ook het verkeerde pad op doir de concessie aan de omstreden firma Egged EBS te hebben gegund, waardoor de betalende passagiers onbewust meebetaalt aan apartheid in het buitenland.
 • P. Nagelhout

  5 maanden geleden
  6 ton boete is een lachertje Busjes van een miljoen per stuk
 • kor Flokstra Kor

  5 maanden geleden
  Naar mijn mening zijn de 3 provincies de grote schuldige van de BYD soap. Ze hadden bij de aanbesteding ook kunnen eisen dat de bussen binnen 2 of 3 jaar emissievrij moesten zijn. Maar nee de eis was direct emissievrij en niet anders. Maar kom dan maar als ondernemer direct aan electrische bussen in Europa. Dus werd er naar BYD gekeken in China. De korte termijn waarop dit gebeurt is, vraagt om problemen.Dus om een ondernemer zo zwaar te straffen vind ik heel onredelijk van de 3 provincies.
 • evert koekkoek

  5 maanden geleden
  Leg de gedeputeerde dhr Boerman ook een boete op, dit vanwege gesjoemel met de aanbesteding en achterhouden van informatie.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  Wie heeft Keolis gedwongen om Chinese bussen te bestellen?
 1. Compleet nieuwe uitstraling is spannende stap voor deze bekende locatie in Bussloo: ‘Toch mijn eerste kind’
  PREMIUM

  Compleet nieuwe uitstra­ling is spannende stap voor deze bekende locatie in Bussloo: ‘Toch mijn eerste kind’

  Wie Bussloo zegt, zegt Pitch & Putt. In de wijde regio bekend als plek waar je op 27 holes een balletje kan slaan. Minder bekend zijn de escaperooms, het lasergamen, glowgolf en pubquizzen. Reden voor eigenaar Bas van Roosmalen (51) om zijn bedrijf nieuw leven in te blazen en het een compleet nieuwe uitstraling én naam te geven: Multi Fun Bussloo. ,,Moeilijk, het is toch mijn eerste kind.”

In samenwerking met indebuurt Deventer