Volledig scherm
De Engestraat in Deventer. © Google Streetview

Keukenzaken Deventer eisen zondagopening

DEVENTER - De discussie over zondagsopening in Deventer laait weer op. Nu ook bouwmarkten en tuincentra, in navolging van supermarkten elke zondag open mogen, roeren de keukenzaken Keukenconcurrent Deventer en Nieuwenhuis Keukens zich.

De ‘keukenboeren’ willen ook de deuren opengooien op zondag. De zaak zeggen omzet te verliezen. Vlakbij mogen in Apeldoorn of Almelo mogen keukenzaken wel open. Daar komt nu bij dat bijvoorbeeld Praxis en Gamma in Deventer elke zondag open zijn. Die bouwmarkten verkopen keukenassortiment.

De keukenzaken spreken van oneerlijke concurrentie en vragen de Deventer gemeenteraad om zo snel mogelijk elke zondag open te mogen. Eerder deed Mediamarkt dat al, vergeefs. Die keten broedt nog op eventuele juridische stappen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3556 stemmen