Khalid H. veroordeeld voor belediging schrijver Özcan Akyol: straf gelijk aan voorarrest

videoKhalid H. (31) uit Amersfoort krijgt geen extra straf na de dagen die hij al in voorarrest zat voor de belediging van schrijver en columnist van De Stentor Özcan Akyol. Tegen H.  werd vanochtend zestig uur taakstraf geëist, waarvan dertig uur voorwaardelijk. Hij stond vanochtend voor de politierechter in Zwolle. Hij is vrijgesproken voor belaging,  maar wel veroordeeld voor belediging. 

Grof beledigend en respectloos, vond de rechter in Zwolle zijn beledigingen. Wel vindt ze het goed dat hij zelf gestopt is. Akyol gaf eerder tegenover deze krant een korte reactie, waarin hij duidelijk maakte nieuwsgierig te zijn naar de rechtszaak. ,,Ik ben vooral benieuwd hoe ver iemand mag gaan in het beledigen en belagen van een columnist vanwege diens opvattingen. Wat dat betreft denk ik dat de uitspraak van de rechter in deze zaak heel interessant is.”

Kinderen

Volgens de Deventer schrijver viel de man hem gedurende een periode van zeker twee maanden online lastig, zo vertelde hij na de aanhouding. ,,Ik word zo vaak bedreigd, dat ik eerlijk gezegd niet eens meer alles lees. Maar het waren boodschappen als: ‘ik kom je opzoeken’. En hij begon ook over mijn kinderen.”

Een 31-jarige man uit Amersfoort die wordt verdacht van het beledigen en belagen van schrijver en columnist Özcan Akyol kwam vandaag voor de politierechter.
Volledig scherm
Een 31-jarige man uit Amersfoort die wordt verdacht van het beledigen en belagen van schrijver en columnist Özcan Akyol kwam vandaag voor de politierechter. © ANP

Lees het twitterverslag van de rechtszaak hieronder terug:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer