Volledig scherm
Kinderen zingend met hun lampionnetjes door de Zandweerd in Deventer. Wel in groepjes, anders worden de buurtbewoners gek. © Rob Voss

Kinderfeest zonder gedoe op de Zandweerd in Deventer

Tientallen kinderen gaan vanavond zingend door de straten in de Deventer wijk de Zandweerd. Het is Sint Maarten en van oudsher de dag dat kinderen lekkers krijgen als ze zingend aanbellen bij de buurtbewoners. Op de Zandweerd pakken ze dat handig aan: de buren die het leuk vinden als kinderen aanbellen, zetten een lichtje bij de voordeur.

,,Wel in groepjes en verschillende kanten op", lacht speeltuinvoorzitter Jonne Balster. Want honderd kinderen tegelijk aan de deur, dat vindt niemand een grapje. De 'bandenspeeltuin’ heeft de krachten verenigd met buurschool Adwaita. De school liet eerder altijd de groepen 3 en 4 in lampionnenoptocht door de wijk gaan, maar juist die kinderen konden dan niet meer met de speeltuin mee voor waar het natuurlijk allemaal om draait: snoepjes. ,,Dus hebben de kinderen in die groepen wel lampionnen gemaakt op school, maar gaan ze als ze willen met ons mee langs de huizen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer