En hij spuit: nadat het Nieuwe Plantsoen maandenlang verstoken bleef van het geklater van de fontein, staat het apparaat inmiddels weer trots te spuiten. Meerkoeten (‘waterkippen') frustreerden het parkgenot van Deventerse Carolien Kamphuis. ,,Die fontein geeft juist cachet aan het park.”
Volledig scherm
PREMIUM
En hij spuit: nadat het Nieuwe Plantsoen maandenlang verstoken bleef van het geklater van de fontein, staat het apparaat inmiddels weer trots te spuiten. Meerkoeten (‘waterkippen') frustreerden het parkgenot van Deventerse Carolien Kamphuis. ,,Die fontein geeft juist cachet aan het park.” © De Stentor Ronny te Wechel

Klagende villabewoners en broedende meerkoeten; eindelijk spuit de fontein in het Nieuwe Plantsoen in Deventer

Het is dé blikvanger van het Nieuwe Plantsoen, maar in de afgelopen jaren stond hij ogenschijnlijk vaker uit dan aan: de metershoge fontein in de vijver. Een verhaal over sms-codes, benevelde villaruiten en halsstarrige waterkippen. ,,Dat ding moet gewoon spuiten.” 

 1. Sjaak uit Bathmen maakt voor tv-serie houseversie van ‘Het Dorp’: ‘Kleine dorpoe a1 bath man’
  PREMIUM
  VIDEO

  Sjaak uit Bathmen maakt voor tv-serie housever­sie van ‘Het Dorp’: ‘Kleine dorpoe a1 bath man’

  ‘En laaaaaangs het tuinpad van mijn vader’... Het is een van de bekendste zinnen uit het minstens zo befaamde lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Speciaal voor de tv-serie Het Dorp maakte (voorheen rapper) Sjaak uit Bathmen een house-versie van het nummer met zijn eigen tekst over Amsterdam en Bathmen. Vanavond te zien op televisie bij Omroep Max. ,,Ik kom met het hele dorp op tv!”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  27 januari
 2. Heftige bodycambeelden fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

Deventer