Dominique Doedens en Edward Weening (r) van Endona. De Sallandse energiecoöperatie heeft een zonnepark in Heeten. Die panelen brengen door de energiecrisis veel meer op.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Doedens en Edward Weening (r) van Endona. De Sallandse energiecoöperatie heeft een zonnepark in Heeten. Die panelen brengen door de energiecrisis veel meer op. © Emiel Muijderman / archief

Klanten van lokale opwekkers uit Deventer, Salland en Zutphen ook de dupe van energiecrisis: ‘Het Rijk profiteert’

Groene stroom, afkomstig van een zonneveld of windpark uit de buurt. Zo halen steeds meer lokale energiecoöperaties mensen over om energiecontracten af te sluiten. Geen zorgen over enorm hoge prijzen voor je elektriciteit of gas, zou je denken. Maar dat ligt anders. Coöperaties uit Heeten, Brummen, Deventer en Zutphen ontkomen niet aan de energiecrisis. 

5 reacties

 • Jan Ton

  4 maanden geleden
  Ook die 'groene' zeepbel spat langzaam uit elkaar..
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Je gaat toch geen subsidie verlenen aan winstgevende projecten. En je vermindert de subsidie als er minder verlies is.
 • Sjaak Harlemans

  4 maanden geleden
  Het afsluiten van contracten bij lokale energieleveranciers heeft voor de consument alleen maar nadelen. Je hebt veel te weinig keuze in contracten. Financieel loop je een veel groter risico. (faillissementen) en de energie komt uiteindelijk toch via het landelijke stroomnet.
 • Joost Van Zutphen

  4 maanden geleden
  Wat warrig uitgelegd, terwijl het zo simpel is. Maar de kop is de waarheid wel heel erg verdraaien. Die al lang aantoonbaar onnodige subsidie op groene energie die er nu nog even is, wordt inderdaad lager bij hogere opbrengst per kWh. Maar om het nu profiteren te noemen als het Rijk (wij, de belastingbetalers) een keer minder subsidie verstrekken.. ..is wel heel suggestief.
 • J wolters

  4 maanden geleden
  Hier snapt geen mens wat van, ik kan het drie keer lezen maar het kwartje valt nog niet

Deventer