Dominique Doedens en Edward Weening (r) van Endona. De Sallandse energiecoöperatie heeft een zonnepark in Heeten. Die panelen brengen door de energiecrisis veel meer op.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Doedens en Edward Weening (r) van Endona. De Sallandse energiecoöperatie heeft een zonnepark in Heeten. Die panelen brengen door de energiecrisis veel meer op. © Emiel Muijderman / archief

Klanten van lokale opwekkers uit Deventer, Salland en Zutphen ook de dupe van energiecrisis: ‘Het Rijk profiteert’

Groene stroom, afkomstig van een zonneveld of windpark uit de buurt. Zo halen steeds meer lokale energiecoöperaties mensen over om energiecontracten af te sluiten. Geen zorgen over enorm hoge prijzen voor je elektriciteit of gas, zou je denken. Maar dat ligt anders. Coöperaties uit Heeten, Brummen, Deventer en Zutphen ontkomen niet aan de energiecrisis. 

5 reacties

  • Jan Ton

    1 jaar geleden
    Ook die 'groene' zeepbel spat langzaam uit elkaar..
  • Andre Eggerding

    1 jaar geleden
    Je gaat toch geen subsidie verlenen aan winstgevende projecten. En je vermindert de subsidie als er minder verlies is.
  • Dik Vriezekolk

    1 jaar geleden
    Het afsluiten van contracten bij lokale energieleveranciers heeft voor de consument alleen maar nadelen. Je hebt veel te weinig keuze in contracten. Financieel loop je een veel groter risico. (faillissementen) en de energie komt uiteindelijk toch via het landelijke stroomnet.
  • Joost Van Zutphen

    1 jaar geleden
    Wat warrig uitgelegd, terwijl het zo simpel is. Maar de kop is de waarheid wel heel erg verdraaien. Die al lang aantoonbaar onnodige subsidie op groene energie die er nu nog even is, wordt inderdaad lager bij hogere opbrengst per kWh. Maar om het nu profiteren te noemen als het Rijk (wij, de belastingbetalers) een keer minder subsidie verstrekken.. ..is wel heel suggestief.
  • Jarno Wolters

    1 jaar geleden
    Hier snapt geen mens wat van, ik kan het drie keer lezen maar het kwartje valt nog niet
  1. Lezers over verdachten die herkenbaar in beeld komen: ‘Criminelen hebben geen recht op privacy’
    Lezersreacties
    4

    Lezers over verdachten die herkenbaar in beeld komen: ‘Criminelen hebben geen recht op privacy’

    De politie deelt regelmatig beelden van mogelijke verdachten van misdrijven op sociale media. Eerst onherkenbaar, maar als de verdachte zich niet snel genoeg meldt, komt hij of zij alsnog vol in beeld. Veel lezers vinden dat dit meteen, of in elk geval sneller, zou moeten gebeuren. Niet iedereen is het daar mee eens: ‘Je zult het zelf maar zijn terwijl je niets strafbaars hebt gedaan.’
    Deventer