Volledig scherm
PREMIUM
Winkelcentrum Deltaplein in de Rivierenwijk verandert ingrijpend. De bouw van een nieuwe Lidl is begonnen en er staat nog meer op stapel. © Ronald Hissink

Klanten voor dichte deur bij Deventer Lidl

Erg rustig is het sinds deze week op het Deltaplein, het bescheiden winkelcentrum van de Rivierenwijk. De grootste trekker, Lidl, is namelijk dicht en dat gaat nog wel even duren. ‘Pas’ eind maart opent de Duitse grootgrutter de deuren.

Waar normaal de klanten af en aan lopen, is het nu stil in de Lidl. Werklui zijn sinds afgelopen week in het pand bezig met sloopwerk. Voor het bouwhek staat een klant met een beteuterd gezicht. ,,Waar is de Lidl gebleven?’’, vraagt Marco van der Velden zich verbaasd af. ,,Ik kom hier af en toe, ik wist niet van deze verbouwing.’’

 1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
  PREMIUM
  video

  Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

  Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.
 2. Onthulling regenboogkunstwerk en slotdebat verkiezingen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Onthulling regenboog­kunst­werk en slotdebat verkiezin­gen in Deventer uitgesteld in verband met ‘Utrecht’

  Het Kunstwerk Regenboogstad Deventer van Circus Engelbregt dat vanavond zou worden onthuld, wordt op een nog nader te bepalen tijdstip aan het publiek vertoond. Het slotdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen dat voor vanavond in de Deventer Schouwburg op de agenda stond, gaat helemaal niet door. Beide evenementen zijn geschrapt vanwege het schietincident in Utrecht van vanochtend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer