Volledig scherm
Het ongeluk op de A12 veroorzaakte een verkeersinfarct. © Gerard Burgers

Klapband van trucker uit Deventer vermoedelijke oorzaak groot ongeluk op A12

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deventer veroorzaakte gisteren het grote verkeersongeluk op de A12 bij Arnhem. Een klapband is hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. De chauffeur raakte lichtgewond, aldus de politie. Het ongeluk leidde tot een enorme ravage en een verkeersinfarct rondom Arnhem. 

Het ongeluk met meerdere vrachtwagens gebeurde omstreeks 11.30 uur. De Deventenaar kwam vanuit Duitsland toen zijn vrachtwagen vermoedelijk een klapband kreeg. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en reed door de vangrail heen. 

Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht waar hij in botsing kwam met een andere vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige man uit Utrecht. De aanhangwagen van deze tweede vrachtwagen raakte los en botste op een derde vrachtwagen. Deze laatste vrachtwagen werd bestuurd door een 29-jarige man uit Nederhemert.

De bestuurder van de tweede vrachtwagen raakte zwaargewond maar was wel aanspreekbaar. De andere twee bestuurders raakten lichtgewond. Allen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Beide rijbanen waren een groot deel van de dag afgesloten voor het onderzoek naar het ongeval en de opruimwerkzaamheden.

Volledig scherm
© Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer