Volledig scherm
Het ongeluk op de A12 veroorzaakte een verkeersinfarct. © Gerard Burgers

Klapband van trucker uit Deventer vermoedelijke oorzaak groot ongeluk op A12

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deventer veroorzaakte gisteren het grote verkeersongeluk op de A12 bij Arnhem. Een klapband is hoogstwaarschijnlijk de boosdoener. De chauffeur raakte lichtgewond, aldus de politie. Het ongeluk leidde tot een enorme ravage en een verkeersinfarct rondom Arnhem. 

Het ongeluk met meerdere vrachtwagens gebeurde omstreeks 11.30 uur. De Deventenaar kwam vanuit Duitsland toen zijn vrachtwagen vermoedelijk een klapband kreeg. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en reed door de vangrail heen. 

Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht waar hij in botsing kwam met een andere vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige man uit Utrecht. De aanhangwagen van deze tweede vrachtwagen raakte los en botste op een derde vrachtwagen. Deze laatste vrachtwagen werd bestuurd door een 29-jarige man uit Nederhemert.

De bestuurder van de tweede vrachtwagen raakte zwaargewond maar was wel aanspreekbaar. De andere twee bestuurders raakten lichtgewond. Allen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Beide rijbanen waren een groot deel van de dag afgesloten voor het onderzoek naar het ongeval en de opruimwerkzaamheden.

Volledig scherm
© Rijkswaterstaat
  1. Eis: 32 maanden voor Deventenaar die in Oldenzaal door het lint ging

    Eis: 32 maanden voor Devente­naar die in Oldenzaal door het lint ging

    Op 25 maart dit jaar komt er rond een uur of negen in de avond een paniektelefoontje binnen bij de 112-alarmcentrale. Terwijl er op de achtergrond huilende kinderen te horen zijn en er een ruit kapot wordt geslagen, hoort de centralist een vrouw uit Oldenzaal uitroepen dat haar vriend net is neergestoken door haar ex-man. “Hij is helemaal gek geworden, hij slaat nu het raam kapot, hij staat voor de deur”, roept ze.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (90%)
  • Hij kan er zeker mee door. (5%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (3%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (2%)
3271 stemmen