Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland

De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad. 

,,Waarom zou je inbreken als je vanuit je luie stoel ook geld kan verdienen?”, stelt Gert Telman, teamchef politie IJsselland-Zuid. De komende jaren zal cybercriminaliteit één van de hoofdthema's van de politie zijn. Er is een speciaal flexteam opgezet van tien agenten die zich gaan specialiseren in de digitale criminaliteit, zoals Marktplaats- en WhatsApp-fraude. ,,We willen deze vorm van criminaliteit nog beter aanpakken en kunnen we intern onze mensen ook meer leren over digitale fraude", zegt Telman. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer