Tessel Hofstede tijdens een van de bezettingsacties in Den Haag, deze week.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessel Hofstede tijdens een van de bezettingsacties in Den Haag, deze week. © AP

Klimaatrebel Tessel (46) uit Olst bezet de hele week Haagse kruispunten: ‘Het is mijn morele plicht’

Tessel Hofstede (46) uit Olst is een van de klimaatrebellen die momenteel ‘ontwrichtende’ acties houden in Den Haag.  De moeder van drie tieners heeft er de hele week vakantie voor genomen. ,,Het is mijn morele plicht’’, zegt Hofstede, die eerder landelijk coördinator was van klimaatbeweging Extinction Rebellion. 

10 reacties

 • H. Hudepohl

  2 dagen geleden
  Tja, wat moet je met dit soort figuren? Het ontbreekt hen aan enig realisme. Denk dat ze graag in de publiciteit komen als voorspel om zo (nationale) bekendheid te krijgen en hopen op een plaats op een verkiezingslijst van een van de linkse politieke partijen. Blijf lekker dromen, dat doen de meeste linkse politici.
 • willem eriks

  4 dagen geleden
  er wordt hier zonder toestemming gedemonstreerd dan kan er door de politie ook hier en daar wel een tikje uitgedeeld worden en dan is zo'n kruispunt binnnen een half uur weer leeg. blijven toch wel sneue figuren. verstand komt met de jaren en bij sommigen komt het nooit (46 jaar)
 • Ossevoort

  4 dagen geleden
  Idd, waar haal je de tijd vandaan en denkt ze nu echt dat heel de Nederlandse bevolking hierop zit te wachten? Dat je de overheid overtuigd? Die zijn verder dan dat zij denkt, alleen zo werkt t niet in de grote wereld. Afgezien van t feit dat voor dit soort onzinnige demonstraties t hele politie keurkorps moet worden ingeschakeld......men heeft wel wat beters te doen......wake up Tessa!
 • Ellen Beek

  4 dagen geleden
  Je kan er van vinden wat je wil maar ik vind het wel mooi dat mensen ergens voor gaan en voor staan. Wil je echt verandering op welk gebied dan ook dan is dit een manier ipv alles maar lijdzaam laten gebeuren.
 • henk hartog

  5 dagen geleden
  Oh, dan mag jij géén auto meer rijden, géén vlees eten, niet meer vliegen, géén CV aan, elke dag fietsen naar je werk, géén houtkachel aan in je huis, géén Burgerking of MC, DONALDS meer, ja dan ben je goed bezig. Oh, en ga ook FF naar China, daar gaan ze nw Kolencentrales bouwen.. Suc6 alvast
 1. Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basisschool: ‘Schok dat juf Sophia dood was’
  PREMIUM
  VIDEO

  Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basis­school: ‘Schok dat juf Sophia dood was’

  Ze ziet haar nog lopen door school. Nel Smit-Hopperus Buma (90) bewaart warme herinneringen aan Sophia Bos, haar strenge maar gewaardeerde juf in Diepenveen. De Duitse bezetter haalde de Joodse juf al gauw van de basisschool. Nooit zou de Deventerse - vergast in kamp Sobibor - terugkeren, een lot waar Diepenveen pas veel later van hoorde. Bijna tachtig jaar na dato eert Diepenveen juf Sophia Bos (1900-1943) met een plaquette. ,,Dit had veel eerder moeten gebeuren.”
 2. Negental GA Eagles grijpt op heroïsche wijze de winst tegen Heracles
  wedstrijdverslag

  Negental GA Eagles grijpt op heroïsche wijze de winst tegen Heracles

  In een duel vol fouten, twee rode kaarten, negen minuten extra tijd en ‘vreemde’ doelpunten hervond Go Ahead Eagles zaterdagavond op miraculeuze wijze het juiste spoor richting handhaving in de eredivisie. Met negen man - Giannis Botos en Isac Lidberg werden door arbiter Martens van het veld gestuurd - sleepte de ploeg uit Deventer op welhaast heroïsche wijze een 4-2 tegen Heracles Almelo uit het vuur.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer