Tessel Hofstede tijdens een van de bezettingsacties in Den Haag, deze week.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessel Hofstede tijdens een van de bezettingsacties in Den Haag, deze week. © AP

Klimaatrebel Tessel (46) uit Olst bezet de hele week Haagse kruispunten: ‘Het is mijn morele plicht’

Tessel Hofstede (46) uit Olst is een van de klimaatrebellen die momenteel ‘ontwrichtende’ acties houden in Den Haag.  De moeder van drie tieners heeft er de hele week vakantie voor genomen. ,,Het is mijn morele plicht’’, zegt Hofstede, die eerder landelijk coördinator was van klimaatbeweging Extinction Rebellion. 

10 reacties

 • H. Hudepohl

  5 dagen geleden
  Tja, wat moet je met dit soort figuren? Het ontbreekt hen aan enig realisme. Denk dat ze graag in de publiciteit komen als voorspel om zo (nationale) bekendheid te krijgen en hopen op een plaats op een verkiezingslijst van een van de linkse politieke partijen. Blijf lekker dromen, dat doen de meeste linkse politici.
 • willem eriks

  7 dagen geleden
  er wordt hier zonder toestemming gedemonstreerd dan kan er door de politie ook hier en daar wel een tikje uitgedeeld worden en dan is zo'n kruispunt binnnen een half uur weer leeg. blijven toch wel sneue figuren. verstand komt met de jaren en bij sommigen komt het nooit (46 jaar)
 • Ossevoort

  1 week geleden
  Idd, waar haal je de tijd vandaan en denkt ze nu echt dat heel de Nederlandse bevolking hierop zit te wachten? Dat je de overheid overtuigd? Die zijn verder dan dat zij denkt, alleen zo werkt t niet in de grote wereld. Afgezien van t feit dat voor dit soort onzinnige demonstraties t hele politie keurkorps moet worden ingeschakeld......men heeft wel wat beters te doen......wake up Tessa!
 • Ellen Beek

  1 week geleden
  Je kan er van vinden wat je wil maar ik vind het wel mooi dat mensen ergens voor gaan en voor staan. Wil je echt verandering op welk gebied dan ook dan is dit een manier ipv alles maar lijdzaam laten gebeuren.
 • henk hartog

  1 week geleden
  Oh, dan mag jij géén auto meer rijden, géén vlees eten, niet meer vliegen, géén CV aan, elke dag fietsen naar je werk, géén houtkachel aan in je huis, géén Burgerking of MC, DONALDS meer, ja dan ben je goed bezig. Oh, en ga ook FF naar China, daar gaan ze nw Kolencentrales bouwen.. Suc6 alvast

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer