De provincie Gelderland wil maatregelen nemen op de drukke N348 bij Deventer en Epse.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Gelderland wil maatregelen nemen op de drukke N348 bij Deventer en Epse. © Ronald Hissink

Knelpunt N348 tussen Deventer en Zutphen wacht maatregelen, fietstunnel of brug bij Epse?

Steeds meer opstoppingen en flinke files, zeker in de spits, zijn er op de provinciale weg N348 tussen Zutphen en Deventer, vlakbij de A1. Gelderland wil de komende maanden duidelijkheid krijgen over oplossingen, zeker nu de provincie er steeds meer verkeer verwacht. Een fietstunnel voor een betere doorstroming ter hoogte van Epse is een optie, maar geen zekerheid.

5 reacties

 • klaas Bron

  2 maanden geleden
  Een fietsbrug aanleggen zoals in rondweg Zutphen en op meer plaatsen wordt toegepast is prima oplossing en is vermoedelijk goedkoper. Daarnaast is een brug sneller aanpasbaar, verplaatsbaar, want dit zal niet het laatste knelpunt zijn dat we aldaar moeten oplossen. Maak zoals de heer Maarsen schrijft integraal logistiekplan en probeer 10 jaar toekomst in te schatten.
 • J.D. Maarsen

  2 maanden geleden
  Blijft lap werk. Is er geen betere oplossing die ook echt toekomst bestendig is? Een betere ontsluiting voor Zutphen? Wel groeien maar geen logistiek plan... Zal altijd een probleem blijven tot er een echt goede oplossing komt.
 • B Straatman

  2 maanden geleden
  En hoeveel boeren moeten hiervoor weer wijken? Overal waar iets moet gebeuren aan de weg of gebouwd moet worden dan worden er eerst weer een paar boeren de nek omgedraaid. En gaan we groene stikstof ruilen voor de ongezonde grijze stikstof. Wat is dit toch een vreemd land met even veel vreemde mensen die rare dingen bedenken
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Het is steeds hetzelfde: eerst het autoverkeer voorzien van een behoorlijke weg en daarna wordt gekeken of er nog geld is om de fietsers er tussen te frummelen. Dat wordt bedoeld met “Deventer/Gelderland/Lochem geeft de fiets voorrang “. Want wat wordt gedaan voor de fietsers die de N348 in Deventer moeten oversteken naar het industrieterrein of naar Groot-Colmschate? Dat is nu al een bloedstollend en tijdrovend avontuur en daarvoor zijn blijkbaar helemaal geen plannen.
 • D Vening

  2 maanden geleden
  Geldverspilling. Fietsers willen overal oversteken en gaan zeker geen meter omrijden. Dat stukje weg blijft een knelpunt.
 1. GA Eagles kan het tij nog niet keren en gaat ook onderuit tegen RKC
  wedstrijdverslag

  GA Eagles kan het tij nog niet keren en gaat ook onderuit tegen RKC

  Zit Go Ahead Eagles in een (beginnende) dip? Na de verliespartijen tegen AZ en PSV ging het woensdagavond ook mis op bezoek bij RKC Waalwijk (3-1). Het inhaalduel leverde niet bijster veel spektakel op, wel een aantal spectaculaire doelpunten. Zoals die van Jose Fontán, die GA Eagles op slag van rust terug in de wedstrijd leek te brengen. In het laatste kwart sloeg RKC toch toe en daar had de ploeg van René Hake geen antwoord meer op.

In samenwerking met indebuurt Deventer