Kolkende rivier verwoest levenswerk van Nederlands B&B-stel in de Duitse Eifel

VIDEOZe waren voor het eerst een heel weekend volgeboekt na twee zware coronaseizoenen met nauwelijks gasten. Hun laatste centen waren in het opknappen van hun onderneming in de Duitse Eifel gestopt, toen de natuur vorige week keihard toesloeg. De Bed & Breakfast van het Nederlandse stel Vincent Knol en Yvette Bosch is volledig geruïneerd door de Ahr, een lieflijk stroompje dat woensdag veranderde in een kolkende massa van water, puin en modder. ,,En toch hebben we geluk gehad.”

2 reacties

  • Mark Bosch

    1 jaar geleden
    wil je Vincent, Yvette, Jamie en Lisanne ook een klein beetje op weg helpen? dat zou geweldig zijn. dank dank dank, dat kan via: https://www.gofundme.com/f/help-brckenschenke-fuchshofen-opbouwen?qid=8971e5c16b69b8766e9c57d943e53baf
  • Melle van der Meulen

    1 jaar geleden
    Niet alleen dit stel heeft nadelen. Maar ze leven nog. In hun zelfde regio zijn meer dan 100 mensen omgekomen, die maar wat graag hadden meegeholpen met opruimen na de vloed. Een Duitse meteoroloog zei het heel treffend: we moeten kiezen: of een pitoresk stroompje door een stadje of omleiden om veilig te blijven. En zo is het precies: wij zijn heel idyllisch op de verkeerde plekken gaan wonen. Ook in NL!

In samenwerking met indebuurt Deventer