Volledig scherm
Initiatiefnemers van het Parkinsonkoor Deventer, Laura Overeem en Sjoukje Visser (links) gaan samen met Alice Somer en Joanne Verdonkschot aan de slag met elf koorleden. © Ronald Hissink

Komst Parkinsonkoor in Deventer is een feit

Het Parkinsonkoor in Deventer gaat definitief door. Maar liefst elf mensen met de ziekte Parkinson en enkele vrijwilligers hebben zich aangemeld. 

De aftrap is op dinsdag 28 januari in de zaal van het St. Jurriën. Emiel Hoefnagel, oprichter van het eerste Parkinsonkoor in Nederland, begeleidt de introductieles. Als het aan de initiatiefnemers Sjouke Visser en Laura Overeem van Zorggroep Solis ligt, sluiten zich meer mensen bij het koor aan. 

Dat kunnen naast parkinsonpatiënten ook familieleden en mantelzorgers zijn. De les op dinsdag begint om 13.30 en eindigt om 15.00 uur. Vervolgens beginnen de repetities op maandagavond 3 februari van 19.00 tot 20.30 uur. 

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer