Kunstenaar Jeroen Diepenmaat heeft een voorstel gedaan voor een tegenbeeld bij het omstreden standbeeld van president Steyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Jeroen Diepenmaat heeft een voorstel gedaan voor een tegenbeeld bij het omstreden standbeeld van president Steyn. © FOTO HISSINK

Komt er een tweede standbeeld van de omstreden president Steyn tegenover het station in Deventer? ‘Laat hem zichzelf in de ogen kijken’

pollHet was vorig jaar voer voor discussie in Deventer: het omstreden standbeeld van president Steyn, tegenover het NS-station. Critici wilden een uitlegbordje onder het beeld. Dat is er inmiddels nog steeds niet gekomen. Wel is er nu een ander voorstel van kunstenaars: een tijdelijk tegenbeeld, naast of tegenover het standbeeld van Steyn. 

1 reactie

  • Anoniem

    2 jaar geleden
    Wat er in het verleden gebeurt is kan je niet veranderen. Maar weg halen is ook geen optie want ik vind dat je de jeugd het echte complete verhaal moet vertellen en daar leer uit moet halen. Pas wel op dat niet alles wordt aangepast en veranderd omdat het kwetsen kan ervaren voelen dan trek je het te ver door er is altijd wel iemand die zich gekwetst voelt. Als er meerdere mensen zijn die zich gekwetst voelen vind ik het gerechtvaardigd dat het aangepast wordt of uitleg wordt gegeven.

In samenwerking met indebuurt Deventer