Ronald Bos (l) en Koos Casemir van actiegroep Natuurlijk Twello nabij een van de plekken waar de randweg zou kunnen gaan lopen. Zij willen niet dat de weg er komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Bos (l) en Koos Casemir van actiegroep Natuurlijk Twello nabij een van de plekken waar de randweg zou kunnen gaan lopen. Zij willen niet dat de weg er komt. © FOTO HISSINK

Komt er ooit een volledige randweg in Twello? Afronding splijt het dorp al decennia

Veertig jaar al wordt er in Twello strijd gevoerd over een randweg langs het dorp. Plannen werden bedacht en weer afgeschoten. Geld werd gevonden, maar dat bleek toch weer te weinig. En of de randweg nuttig of noodzakelijk is, zal waarschijnlijk nooit helemaal duidelijk worden. Maandag staan de strijdende partijen weer tegenover elkaar en mogen burgers hun zegje doen. Krijgt Twello na bijna een halve eeuw soebatten dan toch een volledige randweg? 

 1. Hoe ooggetuige Deventer oorlogsdrama, dat jochies Damiaen en Jacques het leven kostte, nooit vergat
  PREMIUM

  Hoe ooggetuige Deventer oorlogsdra­ma, dat jochies Damiaen en Jacques het leven kostte, nooit vergat

  Het is op 15 maart exact 76 jaar geleden. Een verdwaalde V2 van de Duitsers sloeg in langs de Ceintuurbaan. Twee jongens, kinderen nog, waren op slag dood door de klap: Jacques en Damiaen, leerlingen van de lagere Graaf van Burenschool. Een ooggetuige herinnert zich decennia later het drama nog als de dag van gisteren. Waarom staat hier geen duidelijk oorlogsmonument? ,,Nog steeds als ik langs dat perkje kom, moet ik eraan denken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Freddie Mercury verkondigt verlichtende boodschap in Kampen
  Play

  Freddie Mercury verkondigt verlichten­de boodschap in Kampen

 2. Kappers mogen weer open "We kunnen weer!"
  Play

  Kappers mogen weer open "We kunnen weer!"

Deventer