Rob Korten, directeur van Fennenoord bv
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Korten, directeur van Fennenoord bv © Ronald Hissink

Komt er tóch een grote mestfabriek in Deventer? Dit bedrijf ziet kans (mede door stijgende gasprijs)

Nu de gasprijs aanzienlijk is gestegen, ziet het bedrijf Fennenoord bv een extra reden voor de gemeente Deventer om alsnog mee te werken aan een grote mestverwerkingsfabriek aan de rand van de stad, langs rivier de IJssel. Volgens Rob Korten, directeur van het bedrijf, kan de bioraffinaderij die hij wil bouwen zo’n 23.000 woningen in Deventer ‘verduurzamen’. 

2 reacties

 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Oeh ja....geluidsoverlast motoren en dan ook nog stankoverlast in het bergkwatier Haal de spandoek maar weer te voorschijn.
 • A de Fries

  1 jaar geleden
  Doe het alsjeblieft niet Gemeente Deventer! Denk aan het uitzicht vanaf de A1 welke verpest wordt en de stankoverlast die er écht wel gaat zijn (Bussink koek ligt hemelsbreed gelijk en ruik je ook vaak in het Bergkwartier). Ander locatie moet toch ook kunnen? Say de 2e Maasvlakte, of de Eemshaven. Overigens zijn er volgens mij geen succesvolle cases van mestfabrieken te vinden, wél dure mislukkingen!
 1. Varkensmestfabriek in Deventer op losse schroeven: ‘Wij stinken helemaal niet’
  PREMIUM

  Varkens­mest­fa­briek in Deventer op losse schroeven: ‘Wij stinken helemaal niet’

  Stank? Volgen Rob Korten, directeur van Fennenoord bv, is er helemaal geen sprake van geuroverlast bij de mestverwerkingsfabriek die hij wil beginnen op een gedempte havenarm in Deventer, achter het voormalige terrein van chemiereus AkzoNobel. Toch is dat volgens hem de reden waarom de gemeente Deventer het bedrijf zou willen weren. Met een geurrapport slaat hij terug. ,,Je kan onze fabriek zelfs naast een woonwijk neerzetten.”

In samenwerking met indebuurt Deventer