Volledig scherm
Koning Willem-Alexander ontmoet Nederlanders die in Letland wonen tijdens zijn staatsbezoek aan Letland. © ANP

Koning sluit bezoek Letland af onder wapenschilden Kampen en Deventer

Koning Willem-Alexander heeft vandaag zijn bezoek aan Letland afgesloten met een ontvangst voor de kleine Nederlandse gemeenschap, waaronder opvallend veel studenten, in de Grote Gilde Hal in hoofdstad Riga. Daar herinneren wapenschilden van onder meer Deventer en Kampen aan de al sinds de veertiende eeuw bestaande band tussen de Oostzeeregio en Nederland.

Koning Willem-Alexander had vandaag nog een kort programma in Letland, waar hij maandag was aangekomen. In het Lets Historisch Museum wandelde Willem-Alexander met zevenmijlslaarzen door de bijzondere tentoonstelling over een eeuw Letse geschiedenis, van de eerste aanzet naar onafhankelijkheid in 1917 en 1918 naar het lidmaatschap van EU en NAVO nu.

In zijn slotwoord sprak de koning de wens uit dat het niet weer zestien jaar duurt voordat hij opnieuw op bezoek komt. Zijn eerste bezoek was in zijn huwelijksjaar 2002, toen samen met Máxima.

De koning is vanmiddag aangekomen in Estland, voor het tweede staatsbezoek uit een reeks van drie aan de Baltische staten. Aan het begin van de middag is de officiële ontvangst door president Kersti Kaljulaid bij het presidentiële Kadriorg paleis in Tallinn.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer