Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige Houtmarktschool in het centrum van Deventer. Het gebouw ligt aan de voet van de Bergkerk en is nog altijd onafgebouwd. © FOTO HISSINK/archief

Kopers woningen in Deventer Houtmarktschool moeten samen twee miljoen euro extra betalen

De tien kopers van appartementen in de voormalige Houtmarktschool in Deventer moeten gezamenlijk twee miljoen euro extra ophoesten om hun woningen alsnog afgebouwd te krijgen. Die boodschap hebben de kopers onlangs ontvangen na een opname van de stand van de bouw en een calculatie van de afbouwkosten.

Die twee miljoen euro komt bovenop het bedrag dat de kopers sowieso al kwijt zouden zijn aan hun nieuwe woningen (zo’n 375.000 euro per appartement). De gemiddelde extra kosten komen op twee ton per appartement. Omdat de staat van de verbouwing per appartement nogal verschilt, lopen de werkelijke extra kosten uiteen. 

 1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
  PREMIUM
  Poll

  Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

  Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer