Volledig scherm
PREMIUM
De drukker van 'het vrolijkste weekblad' van Nederland is in mineur: Roto Smeets zit in zwaar weer, bankroet dreigt nu uitstel van betaling is aangevraagd. © ANP/Donald Duck

Krijgen Deventer drukkers van Libelle en Donald Duck deze week nog wel salaris?

Kunnen de lonen van de Deventer drukkers van Roto Smeets deze week nog wel betaald worden? Het FNV wil graag zo snel mogelijk met het moederbedrijf om tafel.  Deze week zouden de lonen uitbetaald moeten worden van de bijna 800 medewerkers in Deventer, Doetinchem en Weert. De vakbond vreest dat het niet voor niets is dat juist nu uitstel van betaling aangevraagd is. 

De drukker van publieksbladen als Libelle, Donald Duck, de IKEA catalogus en tv-bladen als de Veronicagids dreigt failliet te gaan. Vooralsnog draait de drukkerij in Deventer gewoon door, totdat de curator besluit wat er moet gebeuren. Roto Smeets is gevestigd in Deventer. Moederbedrijf Circle Media heeft surseance van betaling aangevraagd.

 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer