De drukker van 'het vrolijkste weekblad' van Nederland is in mineur: Roto Smeets zit in zwaar weer, bankroet dreigt nu uitstel van betaling is aangevraagd.
Volledig scherm
PREMIUM
De drukker van 'het vrolijkste weekblad' van Nederland is in mineur: Roto Smeets zit in zwaar weer, bankroet dreigt nu uitstel van betaling is aangevraagd. © ANP/Donald Duck

Krijgen Deventer drukkers van Libelle en Donald Duck deze week nog wel salaris?

Kunnen de lonen van de Deventer drukkers van Roto Smeets deze week nog wel betaald worden? Het FNV wil graag zo snel mogelijk met het moederbedrijf om tafel.  Deze week zouden de lonen uitbetaald moeten worden van de bijna 800 medewerkers in Deventer, Doetinchem en Weert. De vakbond vreest dat het niet voor niets is dat juist nu uitstel van betaling aangevraagd is. 

De drukker van publieksbladen als Libelle, Donald Duck, de IKEA catalogus en tv-bladen als de Veronicagids dreigt failliet te gaan. Vooralsnog draait de drukkerij in Deventer gewoon door, totdat de curator besluit wat er moet gebeuren. Roto Smeets is gevestigd in Deventer. Moederbedrijf Circle Media heeft surseance van betaling aangevraagd.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer