Volledig scherm
Strip over Deventer in de maak. © Marc de Lobie

Krijgt Deventer een eigen stripverhaal? Marc de Lobie is er in ieder geval al heel druk mee

Een stripverhaal met Hanzestad Deventer in de hoofdrol. Als het aan Marc de Lobie van uitgeverij Syndikaat ligt, is dit binnenkort de realiteit. Maar dan wel met hulp van donaties. Marc is de motor achter het ambitieuze plan van het stripalbum De Bergenvaarders: een verhaal voor jong en oud dat zich afspeelt in 1370, de hoogtij van de handel en het Hanzeverbond. 

De Bergenvaarders gaat 48 pagina's tellen en krijgt een oplage van maar liefst 15.000 exemplaren. Een deel van deze oplage zal een scholeneditie worden, met nog eens 16 extra pagina's boordevol informatie over de Hanze en de middeleeuwse stad. Door middel van een crowdfunding actie hoopt Marc het benodigde bedrag van 15.000 euro bij elkaar te halen. Doneren kan op de website van www.voordekunst.nl.  Vanavond is er een bijeenkomst van De Bergenvaarders waar Marc zal spreken. Deze zal vanaf 17:30 uur plaatsvinden in restaurant De Keizerskroon aan de Stromarkt.

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer