Volledig scherm
Logo van het Deventer Kunstcafé 55+ © Foto De Leeuwenkuil

Kunstcafé als ontmoetingsplek

Deventer - In kunstencentrum De Leeuwenkuil aan de Keizerstraat wordt vrijdagochtend 14 oktober het eerste Kunstcafé 55+ gehouden, een initiatief van De Leeuwenkuil en de Deventer Dagsociëteit.

De Deventer initiatiefnemers volgen het voorbeeld van een vergelijkbaar café dat al twee jaar succesvol is in Arnhem. Doelgroep zijn niet alleen de bezoekers van de Deventer Dagsociëteit, maar alle Deventenaren van boven de 55 die belangstelling hebben voor kunst en cultuur.

,,We hebben een uiteenlopend programma met voor ieder wat wils. We mikken met onze Kunstcafés op alle Deventenaren van 55 jaar of ouder. Het moet vooral ook een ontmoetingsplek worden waar je in gesprek komt met elkaar. Dat iemand iets vertelt over een tentoonstelling en dat je dan eventueel met anderen een afspraak maakt om er samen naar toe te gaan'', zegt Herman Evers, een van de initiatiefnemers.

Het Kunstcafé is van half elf tot half een, waarna bezoekers eventueel kunnen lunchen bij de Deventer Dagsociëteit. Het eerste Kunstcafé is gratis, de overige acht van dit jaar kosten 5 euro per keer, maar je kunt ook een passepartout kopen voor 30 euro. Het Kunstcafé wordt elke tweede vrijdag van de maand gehouden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer