Volledig scherm
Klinisch fysicus Arie van 't Riet uit Bathmen maakt in zijn studio in Lettele met een oud röntgenapparaat kunstwerken van dieren en planten. © Carlo ter Ellen DTCT

Kunstenaar uit Bathmen maakt kans op Jan Wolkers Prijs

Arie van ’t Riet uit Bathmen is met zijn boek Binnenstebinnen genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. Het boek, dat hij samen met Jan Paul Schutten maakte, zit vol bijzondere röntgenfoto’s van dode dieren.

De Jan Wolkers Prijs wordt in oktober uitgereikt. Naast Binnenstebinnen, zijn nog vier andere boeken in de race om de titel. Wie wint krijgt naast een geldprijs van 5000 euro, ook een cartoon van tekenaar Siegfried Woldhek uit Giethoorn. De vijf overgebleven kandidaten werden dit weekend bekendgemaakt in het natuurprogramma Vroege Vogels op NPO Radio 1. Er waren meer dan honderd inzendingen. Van vogelgidsen tot romans.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

De weduwe van Jan Wolkers zit ook in de jury. Die jury spreekt van een ‘uitzonderlijk goed jaar voor de natuurboeken’. ,,Mede te danken aan het thema van de Boekenweek 2018. Daardoor werden naast non-fictie ook romans en poëzie ingezonden voor de prijs. Met deze shortlist hebben we het neusje van de zalm te pakken in de Nederlandse natuurschrijverij.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer