Volledig scherm
PREMIUM
Initiatiefnemer Wesley de Vries bij het zwembad op het Rode Dorp dat ook niet in de voortuin mag van de woningcorporatie. © De Stentor Ronny te Wechel

Laatste dag zwemmen in het Rode Dorp?

Volgens de gemeente Deventer is het zeker: het beroemde buurtbad in het Rode Dorp moet weg. Morgen al. Er is een vergunning nodig en die wordt niet verleend. Waarom niet? Wat mag wél en wat mag niét?

Zelfs de bekende televisierechter Frank Visser van SBS6 gaat zich buigen over het inmiddels bekendste zwembad van Nederland: het buurtbad in de Landstraat in Deventer. Want mag dat bad nu wel (buurtbewoners) of niet (gemeente en woningcorporatie) in de straat of de voortuin staan?

  1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4322 stemmen