Volledig scherm
Artist Impression van de bijbouw van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten. Eind februari moet de inrichting van het gebouw klaar zijn. © Jaap Kluin Architecten

Laatste fase Informatiecentrum Canadese Begraafplaats in zicht

Het Informatiecentrum de Canadese Begraafplaats maakt zich op voor de laatste fase van de verbouwing. Eind februari moet de nieuwbouw en inrichting van het educatieve centrum klaar zijn.

Volgens woordvoerder van de stichting, Albert van de Maat, is de achterstand, die de bouw eind 2019 opliep, zo goed als weggewerkt. ,,Deze week vindt de voorlopige oplevering plaats. Dat wil zeggen dat we dan nog wijzigingen kunnen aangeven. Tot zo ver werken de verlichting en verwarming, ligt de vloerbedekking erin en staat het keukenblok op haar plek. Met de drie nissen die in het bestaande deel komen zijn vaklui momenteel bezig. Dat verloopt wat trager dan verwacht, maar gaat goed komen. Dan blijft er niet heel veel ruimte meer over voor de inrichting en het proefdraaien’’, zegt van de Maat. ,,Maar ook dat komt, met het aantal vrijwilligers dat we hebben goed. Hopelijk kunnen we daarmee spoedig beginnen, maar eerst moet de schoonmaakploeg er nog doorheen, de filmzaal en het magazijn waar alles is opgeslagen, leeggemaakt.’’ Buiten op het terrein van het ICB wordt ook hard gewerkt. André Deijk, de beheerder van de Canadese Begraafplaats legt een nieuwe tuin aan. Voor de bomen die moesten wijken worden elders jonge bomen terug gepland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer