Volledig scherm
TEDxSaxion werd eerder in Enschede gehouden.

Lee Vu terug in Deventer voor TEDxSaxion

DEVENTER - De Vietnamese oud-Saxionstudent Lee Vu komt eind november voor het eerst terug naar Nederland. Hij is spreker op de eerste TEDxSaxion-conferentie. De student werd in 2014 van zijn bed in zijn Deventer studentenkamer gelicht en uitgeleverd aan de Amerikaanse overheid. Hij werd verdacht van phishing.

Vu is een van de elf sprekers op de eerste grote TEDx-conferentie in Deventer. De lezingserie met 'ideeen die het waard zijn om te verspreiden' is al bijna uitverkocht. Saxion heeft als thema 'ideeen over de wereld van de toekomst' gekozen.

Vu is in Amerika veroordeeld en heeft zijn celstraf uitgezeten. De Vietnamees bekende schuld omdat hij anders tegen tientallen jaren celstraf aankeek. Nu heeft hij twee jaar gekregen. Hij ontkent schuldig te zijn aan de internetfraude. Hij vertelt op de conferentie over wat hij heeft geleerd en hoe hij zijn leven in Vietnam weer oppakt.

Naast Vu zijn er sprekers uit onder meer Canada, Belgie en Duitsland. Alle verhalen op het podium worden verteld in het Engels. De sprekers zijn van te voren allemaal getraind door een professionele coach. De 'talks' worden afgewisseld met muziek en dans en er is een diner voor alle bezoekers.

www.tedxsaxionuniversity.com

Volledig scherm
Lee Vu spreekt op de eerste Deventer TEDxSaxion op 29 november.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer