Volledig scherm
PREMIUM
Huiswerk maken en een mobieltje gaan niet altijd samen. Leergeld Deventer wil met de scholen samen huiswerkbegeleiding gaan bieden. © ANP XTRA

Leergeld Deventer wil extra lessen
voor arm kind in de knel betalen

Kinderen die met huiswerkbegeleiding hun school zouden kunnen redden, maar van wie de ouders het geld niet hebben voor bijles: die groep wordt geholpen door Stichting Leergeld die samen met de scholen in Deventer een experiment wil starten.

Stichting Leergeld helpt in Deventer per jaar honderden arme kinderen met een steuntje in de rug. Lidmaatschap van de sportclub, zwemles, bijdrage voor een computer: de dingen waardoor een kind mee kan doen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Vorig jaar werden 1700 Deventer kinderen geholpen. 140 kinderen behaalden hun zwemdiploma. Nu is het plan om te beginnen met huiswerkbegeleiding.

  1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4315 stemmen