Kinderen moeten altijd mee kunnen doen, ook als het gezin waar ze uit komen het financieel minder makkelijk heeft. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen moeten altijd mee kunnen doen, ook als het gezin waar ze uit komen het financieel minder makkelijk heeft. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Leergeld draagt bij aan buitenlandse reis voor kind in armoede

Stichting Leergeld Deventer wil bijdragen in de buitenlandse reizen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De missie van Leergeld is dat ieder kind mee moet kunnen doen.

Voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstand. Dat is de doelstelling. ,,We verwachten hiermee toch zeker 100 tot 125 kinderen per jaar te helpen’’, zegt Leergeld-voorzitter Henk Groothuis. ,,We maken de restrictie dat je eens per carrière in het voortgezet onderwijs 175 euro voor een buitenlandse reis aan kunt vragen. We realiseren ons dat scholen vaker naar het buitenland gaan. Maar we willen ergens beginnen, en voorkomen dat we overvraagd worden.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer