Volledig scherm
Luchtfoto van een aantal ministeries in Den Haag, waaronder dat van OCW, VROM en VWS. foto Siebe Swart/GPD

Lesgeld kwijt na fout advies ROC Aventus

DEN HAAG/DEVENTER - Een fout advies van ROC Aventus is er de oorzaak van dat een 22-jarige Deventenaar de helft van zijn betaalde lesgeld niet kan terugkrijgen van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).

Dit bleek dinsdag bij de Raad van State in Den Haag waar voormalige ROC-student Davey Barmentloo naar toe is gestapt tegen onderwijsminister Bussemaker.

Barmentloo deed wat langer over zijn studie autotechniek waardoor hij pas in december 2014 zijn diploma kreeg. Hij moest wel voor het hele jaar lesgeld betalen van toen 1.118 euro. Daar wil hij de helft van terug hebben. Een medewerker van het ROC Aventus adviseerde de student zich vóór zijn diploma uit te schrijven als voltijdstudent en zich te laten inschrijven als examenstudent omdat hij geen lessen meer hoefde te volgen. Dan zou hij zijn geld kunnen terugkrijgen. Deze tip volgde hij op.

Een woordvoerder van DUO verklaarde dinsdag in Den Haag dat restitutie van lesgeld alleen wordt verleend aan studenten die voltijd staan geschreven. Barmentloo had dan ook zijn lesgeld gedeeltelijk kunnen terugkrijgen als hij het advies van de school niet had opgevolgd, constateerde de Deventenaar teleurgesteld na de rechtszitting.

De Raad van State doet binnen zes weken uitspraak. Het rechtscollege wil uitzoeken of DUO de regels goed heeft toegepast. Automonteur Barmentloo heeft de Raad van State ook gevraagd de hardheidsclausule toe te passen zodat hij toch zijn geld kan terugvragen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer