Volledig scherm
IJsselloop Deventer 2018 © Ronald Hissink

Let op: Deventer vandaag deels op slot tijdens IJsselloop

Moet je vandaag in Deventer zijn, houd dan rekening met diverse wegafsluitingen. Dat meldt de organisatie van de IJsselloop, de hardloopwedstrijd waaraan ongeveer 6500 mensen deelnemen. Straten in en om het centrum deels of helemaal afgesloten in verband met het evenement. 

Deze straten gaan 14 april op slot

Tussen 7.00 uur en 19.00 uur zijn de Verzetslaan en de Houtmarkt dicht. De Zandpoort en Polstraat zijn ook vanaf 7.00 uur dicht maar die gaan om 16.00 uur weer open.

Om 10.00 werden de Kazernestraat (na de ingang P Boreel en Emmaplein), Emmaplein, Wilhelminabrug, Bokkingshang en Emmastraat afgesloten, tot 16.00 uur.

Om 10.45 komen daar de Noordenbergsingel (tussen Singel en Parkweg), Parkweg, Kapjeswelle, Onder de Linden en Welle bij. Ook die zijn vanaf 16.00 uur weer toegankelijk.

Vanaf 11.00 uur zijn ook Achter de Hoven, Dijkhofstraat, Meermuidenseweg en het fietspad over de spoorbrug bij. Het voetgangerspad aan de andere kant van de spoorbrug blijft wel toegankelijk. Dit duurt tot 15.00 uur.

Tot slot gaat om 11.15 uur de Bolwerksweg dicht, die om 14.30 weer open gaat.

Bereikbaarheid Raambuurt

Bewoners van de Raambuurt kunnen de wijk binnen komen via de Sluisstraat en de wijk verlaten via de Bergpoortstraat en Kazernestraat.

Bereikbaarheid Bergkwartier

Het gebied Achter de Muren-Zandpoort, Rijkmanstraat, Menstraat en Bergschild is niet bereikbaar tussen 07.00 en 10.00 uur. Eventueel kunnen mensen het gebied tussen de verschillende starts door wel verlaten via de route Bergschild – Kazernestraat. Het gebied Bergstraat, Roggestraat, Walstraat, Golstraat en Prinsenplaats is bereikbaar via de route Damstraat-Pikeursbaan-Keizerstraat.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer