Volledig scherm
Carlijn Achtereekte na het winnen van de 3.000 meter.

Lettele huldigt Carlijn Achtereekte op 4 maart

Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte wordt op 4 maart gehuldigd in haar eigen Lettele. Op die zondag laat het hele dorp zien 'Achtereekte' te staan.  

Voor de organisatie van de huldiging in Kulturhus de Spil is een commissie opgericht. Deze groep neemt het voortouw, stemt af met het dorp, de gemeente en met Carlijn en haar familie, laten de Lettelenaren weten. 

,,In en om Lettele wonen bijna 1.200 mensen. In de kern bevinden zich de kerk, winkels, horeca, kleine woonwijken en een basisschool. We vormen samen een kern waar pit in zit: 43 organisaties en honderden vrijwilligers zorgen voor activiteiten en we zorgen voor elkaar.

In deze setting is Carlijn opgegroeid, heeft ze geleerd, gesport en vriendinnen gemaakt. Sinds de start van haar schaatscarrière staat Lettele ‘Achtereekte’. We zijn ongelooflijk trots op ‘onze’ olympische kampioen'', grijpen de dorpelingen de winst van Carlijn aan om Lettele trots voor het voetlicht te brengen. 

Volledig scherm
Olympische Winterspelen 2018 Pyeongchang Oranjefans blij met het goud van Carlijn Achtereekte Foto Pim Ras © Pim Ras fotografie
  1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
    PREMIUM

    Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

    Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer