Volledig scherm
Carlijn Achtereekte na het winnen van de 3.000 meter.

Lettele huldigt Carlijn Achtereekte op 4 maart

Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte wordt op 4 maart gehuldigd in haar eigen Lettele. Op die zondag laat het hele dorp zien 'Achtereekte' te staan.  

Voor de organisatie van de huldiging in Kulturhus de Spil is een commissie opgericht. Deze groep neemt het voortouw, stemt af met het dorp, de gemeente en met Carlijn en haar familie, laten de Lettelenaren weten. 

,,In en om Lettele wonen bijna 1.200 mensen. In de kern bevinden zich de kerk, winkels, horeca, kleine woonwijken en een basisschool. We vormen samen een kern waar pit in zit: 43 organisaties en honderden vrijwilligers zorgen voor activiteiten en we zorgen voor elkaar.

In deze setting is Carlijn opgegroeid, heeft ze geleerd, gesport en vriendinnen gemaakt. Sinds de start van haar schaatscarrière staat Lettele ‘Achtereekte’. We zijn ongelooflijk trots op ‘onze’ olympische kampioen'', grijpen de dorpelingen de winst van Carlijn aan om Lettele trots voor het voetlicht te brengen. 

Volledig scherm
Olympische Winterspelen 2018 Pyeongchang Oranjefans blij met het goud van Carlijn Achtereekte Foto Pim Ras © Pim Ras fotografie
 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer