Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer

videoBer Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

Hij heeft al een beetje kunnen wennen. De molenaar verhuisde met zijn Anneke al ruim een jaar geleden naar Den Nul. Het kleine molenaarshuisje naast de molen, met zicht op de binnenstad, lieten ze achter. ,,Anneke werd ziek, het was niet praktisch, het is een tochtig huisje. We zijn op zoek gegaan naar een andere woning.” Maar zijn molen bleef en blijft ook in de familie. ,,Mijn schoonzoon Rob Schutte is vanaf volgende week de nieuwe molenaar", zegt Fort trots. Zijn dochter en schoonzoon trokken in de molenaarswoning. ,,Hij had zijn molenaarsdiploma nog niet, dus ik ben aangebleven tot hij zijn papieren had. Dat is nu het geval en volgende week word  ik zeventig. Mooi moment dus.”

  1. Voor het eerst gaat er een streep door Triatlon Holten: ‘Met pijn in het hart dit besluit genomen’
    PREMIUM

    Voor het eerst gaat er een streep door Triatlon Holten: ‘Met pijn in het hart dit besluit genomen’

    In 2015 mochten recreanten door het extreem warme weer niet meedoen, maar ging de Triatlon Holten nog wel door voor professionals. Nu gaat er voor het eerst in de geschiedenis een streep door het gehele evenement. Dat heeft de organisatie besloten. Het is volgens voorzitter Martin Pieters onverantwoord om in de coronacrisis het internationale sportevenement eind juni door te laten gaan.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer