Weronika Kubica, Raf Hulscher en Hans Buitenhuis zijn terrasmeubilair aan het sjouwen. Alle terrassen van de Deventer binnenstad moeten opgeslagen worden. De Spar-eigenaar biedt uitkomst: hij heeft een grote kelder.
Volledig scherm
PREMIUM
Weronika Kubica, Raf Hulscher en Hans Buitenhuis zijn terrasmeubilair aan het sjouwen. Alle terrassen van de Deventer binnenstad moeten opgeslagen worden. De Spar-eigenaar biedt uitkomst: hij heeft een grote kelder. © Ronald Hissink

Lingerie? Pizza? Boeken? Een kok? Binnenstad Deventer verenigt zich en komt vanaf nu aan huis

coronacrisisDe binnenstadsondernemers van Deventer zitten niet stil. Terwijl coronamaatregelen er steeds meer toe leiden dat er helemaal niemand meer richting de stad gaat, en de horeca sinds gisteren 18.00 uur al op slot zit, verenigen ze zich op ongekende wijze: van alles wordt straks aan huis geleverd. En als het even kan, in dezelfde bezorgauto. En gratis. 

Deventer binnenstadsmanager Peter Brouwer is de spin in het web deze maandagochtend. Appjes de deur uit, de gemeente aan de lijn. Verhuurders de situatie uitleggen en tegelijkertijd regelen dat er een grootscheepse campagne start: ‘de Binnenstad komt naar u toe’. ,,We hebben nog geen adressen en Facebook, dat zijn we nu allemaal aan het regelen. Maar het is zo ontzettend mooi hoe iedereen samen denkt. Het is natuurlijk een heel erg moeilijke periode. Ik heb huilende ondernemers aan de lijn. Tegelijkertijd lijkt het wel alsof alles vloeibaar wordt: iedereen denkt mee in oplossingen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer