Lisa is een duurzame kok en laat gerechtjes in blik en uit de buurt proeven

videoLisa de Koning is 29. Een jonge zelfstandig kokende ondernemer. ,,Ik ben meer een keukenmanager dan een chef’’, vindt de Deventerse zelf. Duurzaam en bedachtzaam koken. Met een verhaal erbij over het waarom. Ze geeft gastles op Saxion, spreekt bij bedrijven, kookt uit blik voor de bliktentoonstelling in De Waag en ontwikkelt vanaf januari mede de nieuwe keuken voor Brouwerij Davo. 

Het liefst blijft ze eigenlijk op de achtergrond. Alle facetten van de horeca doorliep ze, vanaf dat ze 14 was en bij de bekende Zwolse banketbakker Van Orsouw inpakte. ,,Maar ik ben toch meer van de keuken. Af en toe met mensen is leuk, maar creëren is beter.” Via facilitair management, niet eens een koksopleiding, belandde ze in de artiesten- en festivalcatering. Vier jaar geleden sloot de Deventerse zich aan bij Slow Food Youth Network. Want je moet nadenken over wat je eet.

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer