Lisa is een duurzame kok en laat gerechtjes in blik en uit de buurt proeven

videoLisa de Koning is 29. Een jonge zelfstandig kokende ondernemer. ,,Ik ben meer een keukenmanager dan een chef’’, vindt de Deventerse zelf. Duurzaam en bedachtzaam koken. Met een verhaal erbij over het waarom. Ze geeft gastles op Saxion, spreekt bij bedrijven, kookt uit blik voor de bliktentoonstelling in De Waag en ontwikkelt vanaf januari mede de nieuwe keuken voor Brouwerij Davo. 

Het liefst blijft ze eigenlijk op de achtergrond. Alle facetten van de horeca doorliep ze, vanaf dat ze 14 was en bij de bekende Zwolse banketbakker Van Orsouw inpakte. ,,Maar ik ben toch meer van de keuken. Af en toe met mensen is leuk, maar creëren is beter.” Via facilitair management, niet eens een koksopleiding, belandde ze in de artiesten- en festivalcatering. Vier jaar geleden sloot de Deventerse zich aan bij Slow Food Youth Network. Want je moet nadenken over wat je eet.

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer