Volledig scherm
Het stukje industriespoor op de hoek van de Hanzeweg en de Industrieweg is tijdelijk opgebroken. Op de foto ook een stootblok dat de SIED inmiddels heeft gekregen. © Foto Bert Felix

Locomotief op transport naar Havenkwartier Deventer

DEVENTER - De rangeerlocomotief van VolkerRail aan de Duurstedeweg is woensdagochtend op transport gegaan. De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) gaat de locomotief opknappen.

Voor de verhuizing was transportbedrijf De Roos ingeschakeld, die met een dieplader kwam. Een flinke hijskraan van de firma Kuiphuis tilde de 17 ton zware locomotief van het stukje rails bij VolkerRail om een boom en over een haag op de dieplader. Die bracht de locomotief naar het Havenkwartier, waar hij wordt opgeknapt.

Na herinrichting van het kruispunt van de Hanzeweg en de Industrieweg komt de locomotief daar op een stukje industriespoor te staan. Samen met een informatiepaneel en een stootblok moet de locomotief daar als blikvanger de herinnering aan het uitgebreide net van industriespoor in Deventer levendig houden. De locomotief is een cadeau van VolkerRail aan de SIED.

Volledig scherm
De rangeerlocomotief in de touwen. © Foto Bert Felix

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer