Volledig scherm
De eerste verkiezingsborden verschijnen al weer in de regio. In Overijssel en Drenthe doet een nieuwe lokaal georiënteerde partij mee. © Peter Zandee

Lokale partijen bundelen krachten bij Waterschapsverkiezingen

Twaalf lokale partijen uit twaalf gemeenten in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta bundelen de krachten bij de aankomende Waterschapsverkiezingen. Onder de naam GemeenteBelangen Drenthe~Overijssel wil de nieuwe partij tegenwicht bieden aan de landelijke partijen.

Landelijke partijen passen vaak een landelijke visie toe op de hele regio, vinden de partijen zoals Gemeentebelang uit Raalte. De nieuwe partij wil  niet één oplossing voor heel het gebied. Problemen die hetzelfde zijn in Salland, de natte Kop van Overijssel of de Drentse zandgronden, kunnen op een verschillende manier aangepakt worden. Dit door via de lokale partijen bewoners mee te laten denken en rekening te houden met omgevingsfactoren. 

De partij vindt het belangrijk dat de kerntaken niet alleen vanuit één optiek worden bekeken. De diverse belangen en invalshoeken vanuit natuur, landbouw en leefbaarheid in het gebied wil zij meenemen in haar besluitvorming. 

GemeenteBelangen Drenthe~Overijssel gaat de waterschapsverkiezingen voor waterschap Drents Overijsselse Delta in met 25 kandidaten op lijst 5. Vanuit de gemeenten Raalte, Dalfsen, Deventer, De Wolden, Hoogeveen, Kampen, Midden-Drenthe, Olst-Wijhe, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, Zwartewaterland zijn 25 kandidaten geselecteerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen