Volledig scherm
PREMIUM
Saar, Bram en Hidde (VLNR) zijn met hun klasgenoten hard aan het werk op het schoolplein. © Jan Houwers

Looschool Bathmen maakt moestuin van schoolplein

Loonwerker Tuller heeft vorige week het halve schoolplein afgegraven. Nu is het tijd om de opgebrachte zwarte grond in tien tuintjes te gaan verdelen. Dat laten de 26 kinderen van de Looschool zich geen tweede keer zeggen. Waar ze eerder alle tegels uit het plein sloopten maken ze nu looppaadjes. Ze kunnen niet wachten totdat ze kunnen gaan zaaien. 

Maar om plantjes te zien groeien moet eerst de winter voorbij zijn, weten ze. Toch moest nu de grond erin. Want dan kunnen ze in het voorjaar gaan zaaien. Wat wel kan is nu al de plekjes verdelen. Met tien tuintjes worden de kinderen van kleuter tot groep 8 verdeeld in twee- en drietallen. Grote boerenzonen die al bijna naar de grote school gaan helpen eensgezind de kleuterschoolgenoten. Zo gaat dat op een school waar je eigenlijk maar genoeg kinderen voor een groep hebt.

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer