Saar, Bram en Hidde (VLNR) zijn met hun klasgenoten hard aan het werk op het schoolplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Saar, Bram en Hidde (VLNR) zijn met hun klasgenoten hard aan het werk op het schoolplein. © Jan Houwers

Looschool Bathmen maakt moestuin van schoolplein

Loonwerker Tuller heeft vorige week het halve schoolplein afgegraven. Nu is het tijd om de opgebrachte zwarte grond in tien tuintjes te gaan verdelen. Dat laten de 26 kinderen van de Looschool zich geen tweede keer zeggen. Waar ze eerder alle tegels uit het plein sloopten maken ze nu looppaadjes. Ze kunnen niet wachten totdat ze kunnen gaan zaaien. 

Maar om plantjes te zien groeien moet eerst de winter voorbij zijn, weten ze. Toch moest nu de grond erin. Want dan kunnen ze in het voorjaar gaan zaaien. Wat wel kan is nu al de plekjes verdelen. Met tien tuintjes worden de kinderen van kleuter tot groep 8 verdeeld in twee- en drietallen. Grote boerenzonen die al bijna naar de grote school gaan helpen eensgezind de kleuterschoolgenoten. Zo gaat dat op een school waar je eigenlijk maar genoeg kinderen voor een groep hebt.

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer