Volledig scherm
© Rudi Hofman

Ludiek protest tegen afschaffing vergunningparkeren in Deventer

DEVENTER - Een lint van circa vijftig auto's is zaterdagochtend door de Deventer binnenstad getrokken bij wijze van ludiek protest tegen het plan van het college om het vergunningparkeren in het centrum en de schilwijken om te zetten in betaald parkeren.

De actievoerders - die volop claxoneerden - vrezen dat invoering van deze maatregel zal leiden tot een aantasting van de leefbaarheid in de binnenstad. Zij zijn bang dat veel automobilisten straks in de vaak smalle straten op zoek gaan naar een parkeerplek, met verkeersoverlast en veel extra uitlaatgassen als gevolg. Vandaar dat de meeste actievoerders vanochtend ook mondkapjes droegen.

Het college voert als argument voor het schrappen van de vergunningsplekken aan, dat het toe wil naar een eenduidig parkeersysteem, met minder borden en minder verschillende regels. Daarnaast levert de maatregel volgens B en W financieel voordeel op doordat alle boetes in relatie tot betaaldparkeerplekken in de gemeentekas stromen. Het thema komt woensdag aan de orde tijdens de behandeling van de gemeentelijke begroting in het stadhuis.

Volledig scherm
© Rudi Hofman
Volledig scherm
© Rudi Hofman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer