De tijdelijke opvang, voor de duur van anderhalf jaar moet komen, in de Polstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijdelijke opvang, voor de duur van anderhalf jaar moet komen, in de Polstraat. © de Stentor

Maatregelen tegen overlast verslaafden en daklozen in Deventer binnenstad

Tussen 16.00 en 23.00 uur een beveiliger aan de deur, meer schoonmaakrondes en alleen nog buiten roken onder begeleiding. Het zijn (extra) maatregelen, mede na een steekincident op straat, om overlast van verslaafden en daklozen in de Deventer binnenstad te beperken.

4 reacties

 • Robert Zwijnenberg

  1 maand geleden
  Ik heb 20 jaar lang naast en tegenover de twee instanties gewoond, die worden beheerd door IrisZorg. Het is daadwerkelijk voor het eerst dat mevrouw van Bokhove luistert naar omwonenden. Sterker, gedurende overleg met gemeente en de belangenvereniging kwam nooit opdagen.
 • M van de Giessen

  1 maand geleden
  zoals ik al zei: ‘domme mensen met vooroordelen’ Ik werd dakloos dankzij scheiding ouders en een falende maatschappij. Dat was het begin van vele jaren ellende en een hoop tegen muren oplopen en vooral veel domme mensen achter bureautjes die genieten van andermans misère en hun eigen machtspositie misbruiken om zichzelf groot te voelen. Als je ergens geen verstand van hebt kun je beter de mond houden.
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Als je je aan de regels houdt en de tering naar de nering zet hoef je niet op straat terecht te komen denk ik. Zelfs van de bijstand kunnen mensen leven. Natuurlijk niet roken en drinken. Dat is vanzelfsprekend als je in de bijstand zit.
 • M van de Giessen

  1 maand geleden
  Ik ben geen fan van drugsverslaafden en was door omstandigheden ooit toegewezen bij IrisZorg te verblijven. Ik kreeg daarop een stempel waardoor de gemeentelijke schuldhulp mij weigerde te helpen en uiteindelijk mijn leven bewust verder naar de klote heeft geholpen. Als je mensen als honden behandelt, moet je niet gek opkijken als je een keer gebeten word. De neerbuigende behandeling, afgunstig en mens onterend. ‘wie wind zaait….’ Domme arrogante mensen met vooroordelen die de scepter zwaaien.
 1. Zo keren tbs’ers in Deventer terug in maatschappij: ‘Zonder deze zorg had ik 15 jaar in de gevangenis gezeten’
  PREMIUM

  Zo keren tbs’ers in Deventer terug in maatschap­pij: ‘Zonder deze zorg had ik 15 jaar in de gevangenis gezeten’

  In het groen tussen Deventer en Schalkhaar ligt het Brinkgreven-terrein. Hier worden onder meer mensen behandeld die een delict hebben gepleegd. Stichting Transfore wil mogelijk uitbreiden met een hoog beveiligde afdeling en dat zorgt voor onrust in de buurt. Maar wat gebeurt er eigenlijk op zo’n afdeling en in hoeverre verschilt dat met wat er nu gebeurt op Brinkgreven? ,,Tbs’ers worden niet zomaar losgelaten in de maatschappij.’’

Deventer